You can’t always get what you want. Zongen de Stones.

Levert je zoektocht naar de ware weinig op? Heb je dit al geprobeerd: Stop met zoeken. Liefde is overal en het ligt voor het oprapen. Stop met zoeken. Vind de liefde.

Er vindt een schifting in mijn leven plaats. Het afgelopen jaar heb ik een handjevol vriendschappen moeten laten gaan uit mijn leven. Ze horen bij een oud leven. Oude normen en waarden die niet meer bij mij passen. Ik laat de laatste verbintenissen gaan, als de allerlaatste dorre blaadjes die deze week van de bomen vallen. Nog een laatste herfststorm en dan is het hasta la vista baby.

Hoe verdrietig dat soms ook voelt, nieuwe vriendschappen ontstaan even plotseling als oude vriendschappen verdwijnen.

“Kop op, jij verdient vrienden die naar jou toe rennen, Klazien en ik ren keihard naar jou toe”, vertelt ze me over een voice berichtje. Ik ken haar pas een paar weken en ik hou nu al zielsveel van haar. Bij haar blijft het (zoals zo vaak bij anderen) niet alleen bij mooie woorden. Ze laat me zien door haar gedrag hoe vriendschap óók kan zijn. She walks the talk.

IK WIL OOK EEN RELATIE…
In de druilregen sta ik te wachten op de tram. Aan de overkant van de straat zie ik een verliefd stelletje spontaan met elkaar dansen op straat. Het is net een romantische film waar ik naar sta te kijken. Ik weet het… ik voel me beter dan ooit als single en toch raakt dit me opeens. Godver, ik wil ook een relatie…

Maar in plaats daarvan krijg ik dus een stel super toffe nieuwe vrienden.

EEN SEXY OUDE BEKENDE
En dit is wat ik ook krijg: een innige zoen van een sexy oude bekende. Hij spotte mij op de pont in Amsterdam, in dezelfde ouwe druilregen. De pont raakt de wal aan de overkant, en nog voordat ik ‘nou prettig weekend dan maar’ kan zeggen, vraagt hij mijn consent voor een afscheidsknuffel. Ik blijk door al het corona gedoe zo uitgehongerd op het gebied van intimiteit dat we elkaar nog net niet de kleren van het lijf rukken, pal naast het drukke fietspad bij het Centraal Station.

Hij blaast me volledig van mijn sokken en weg is hij weer. Alsof het allemaal een sexy dagdroom was. Wat. Was. Dat?!

Ook liefde.

Liefde en romantiek verdwijnen op manieren die je niet verwacht. En het verschijnt ook weer in vormen die je niet verwacht. Precies op de plekken waar je het nooit zou zoeken. In miljoenen verschillende kleuren en vormen. Het verbaast me iedere keer weer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *