Dus je wilt heel graag daten. Snap ik wel. Waarom blijven ze dan toch zo ver uit beeld, de leuke vrouwen? Dat komt doordat de volgende essentiële vraag door bijna iedereen wordt overgeslagen: Sta jij eigenlijk wel echt open voor vrouwen in je leven? En dan bedoel ik je hart.

Huh, wat?! Wat een rare vraag om te stellen als je gewoon lekker wilt daten… Laat het me je uitleggen door je een intiem kijkje te geven in mijn eigen meest recente ontwikkelingen in mijn eigen liefdesleven.

Eens in de zoveel jaar explodeert mijn liefdesleven (dit was de vorige keer, in 2017). Maandenlang gebeurt er niks en dan opeens: de ene date na de ander. It’s raining men, hallelujah! Dit is geen toeval. Dat weet ik inmiddels wel. Maar wat is het dan? Wat heb ik gedaan om in één week tijd van helemaal niks naar bijna meer dan ik in mijn eentje aankan?

DE IMPACT VAN EEN BREAK-UP
Aan het begin van de corona crisis in Nederland, liep mijn vaste relatie ten einde. We hebben er definitief een punt achter gezet op een zonnige eerste paasdag. Hoewel ik me de eerste paar weken zowel bevrijd als boos voelde, heb ik de uiteindelijke impact van deze breuk op mijn leven behoorlijk onderschat.

Maandenlang wilde ik helemaal niks meer te maken hebben met alles wat me deed denken aan het opgelopen trauma. Ik wilde zelfs helemaal niks meer met mannen in het algemeen te maken hebben. Zo ver was mijn vertrouwen geschaad. Alleen vrouwen liet ik nog dichtbij komen in de vorm van vriendschappen. Dat was een bewuste keuze, gemaakt vanuit een diep vertrouwen dat dit een belangrijke en tijdelijke fase in het rouwproces was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *